Lotto FAQ – Frågor & Svar

Hur spelar jag på lotterier online? 

Att spela på olika slags lotterier online är inte svårt alls! Häng med nedan i vår snabba genomgång där du lär dig allt det behöver veta om för att kunna spela på lotterier på nätet!

Steg 1 är att registrerar ett spelkonto på en spelsajt som har det, eller de, lotteri/er som man är intresserad av.

Steg 2 handlar om att man helt enkelt väljer ut det, eller de, lotteri/er man vill spela på genom att klicka på det i menyn.

Steg 3 är det steg i processen där man väljer sina nummer. Man kan välja nummer på egen hand, eller så kan man välja att de slumpas fram. I detta steg väljer man även hur många rader man vill spela samt vilken tidsperiod man vill spela sina rader.

Steg 4 är själva betalningen. Man lägger enkelt sin, eller sina, lottorad/er i varukorgen och klickar på ”Fortsätt till kassan” och sedan är det bara att fortsätta till betalningen och sedan är man klar!

Hur använder jag de lottokuponger som finns på mitt spelkonto?

Lottokuponger som du finner på ditt spelkonto kan antingen finnas där av den anledningen att du själv valt att dina vinster ska komma i form av lottokuponger istället för kontantvinster. Det kan även vara spelsajten som valt att sätta in kuponger på ditt spelkonto som en del av en kampanj eller liknande.

När du har lotter på ditt spelkonto så kan du när du vill köpa lotter till det lotteri som kupongerna är gällande för. Det enda man behöver göra är att gå in på sajten och välja sina nummer.

Man kan i vissa fall byta ut kuponger man har på ett lotteri till ett annat lotteri, men då krävs det hjälp från spelsajtens support, så välj då ett spelbolag som är kända för att ha en bra support.

Kan jag spela på lotterier som inte är svenska?

Ja, visst kan du det! Förr kunde man ju endast spela på Svenska Spels Lotto, men idag kan man delta i vilka lotterier man vill, så länge de finns med i menyerna på spelsajterna, vill säga!

Det enda du behöver göra är att ta reda på vilken, eller vilka spelsajt/er som erbjuder spel på det, eller de lotteri/er som just du vill delta i och sedan är det bara för dig att registrera konto och sätta igång!

Hur fungerar det med stängningstid?

Varje lotteri har en särskild stängningstid för sitt lotteri. På detta sätt finns det en särskild tid då alla som vill delta får hålla sig efter, vilket underlättar för den process som kommer efter att alla skickat in sina rader, vilket är själva dragningen.

Så fort man spelar i ett lotteri så får man reda på det man behöver veta vad gäller stängningstid och tid för dragning, så det är ingen risk för att man missar det.

Beroende av vilket lotteri du är mest intresserad av så är det olika stängningstider som gäller i relation till dragningen i lotterier, vilket vi går in på mer utförligt i nästa rubrik ”Stängningstid och tid för dragning i populära lotterier”.

Stängningstid och dragning i populära lotterier

I Sverige finns det ett par stycken lotterier som är särskilt populära och nedan ska vi ta upp stängningstid samt tid och veckodag för dragning. De lotterier vi har med är Svenska Spels Lotto, MegaMillions, Powerball, EuroMillions och EuroJackpot.

Lotto (Svenska Spel) I detta lotteri så är det spelstopp klockan 17:15 i onsdagsdragningen och klockan 17:45 på lördagar. Dragningen sker sedan i svenska TV4 klockan 18:25 på onsdagar och klockan 19:55 på lördagar. Man kan efter det kolla upp resultaten via exemplevis text tv, spelsajter, kvällstidningar med mera.

MegaMillions I detta amerikanska lotteri så är dragningen klockan 05:00 på morgonen onsdagar och lördagar. Den något obekväma tiden handlar naturligtvis om att det är ett amerikanskt lotteri, vilket ger en tidsskillnad. Spelstoppet för MegaMillons är klockan 23:00 tisdagar och fredagar.

Powerball Precis som i MegaMillions så är det klockan 05:00 på morgonen dragningen sker i detta lotteri, men det är på torsdagar och söndagar istället för på onsdagar och lördagar. Spelstoppet för detta lotteri är klockan 00:00 samma natt som dragningarna sker.

EuroMillions I EuroMillions är det spelstopp klockan tisdagar och fredagar klockan 18:30. Dragningen sker från Paris klockan 21:30 på fredagar.

EuroJackpot Spelstoppet i detta lotteri sker klockan 19:00 på fredagar och dragningen sker från Helsingfors klockan 20:00 samma dag.

Hur fungerar prenumeration på lotterier?

Att skapa en prenumeration på ett lotteri av något slag är lätt och man kan på detta sätt alltid vara på det säkra gällande att ens lottorad/er kommer in i tid. Det är naturligtvis på det viset att om man spelar på lotto så vill man vara säker på att man har skickat in sitt spel i tid. Tänk att upptäcka att man missat att skicka in sin rad och sedan vid dragningen se att man vunnit om man skickat in sin rad? Hemska tanke!

Med en prenumeration skickas dina rader in automatiskt via den spelsajt som du spelar på, vilket gör att man kan strunta i att tänka på både spelstopp och eventuella missar om man skulle glömma att lämna in raden helt.

Det enda man behöver göra för att skapa en prenumeration på ett lotteri på spelsajterna är att klicka i prenumerationsrutan i spelfältet, så det är knappast avancerat!

Vad händer om jag vinner?

Vid vinst skickas det först ut ett mejl till dig från den spelsajt som du spelat  och vunnit på. Därefter är det upp till dig att bestämma om du vill ha dina vinstpengar inbetalade på ditt spelkonto så att du kan spela för vinsten, eller om du vill ha dina vinstpengar som kontantvinst.

Utöver valen att fylla på spelkrediter och att ta ut vinsterna i kontantuttag så kan man även donera pengar till välgörenhet och omvandla vinsten till nya lotter där man får reducerat pris.

Hur betalar jag?

Beroende av vilken spelsajt du väljer att spela på så kommer du att mötas av olika typer av betalningsmetoder. Är det på det viset att du har en betalningsmetod som du föredrar framför andra så kan det vara en god idé att se efter vilka spelsajter som erbjuder just den betalningsmetoden innan du skapar ett spelkonto.

Vanliga betalningsmetoder är VISA, Mastercard, banköverföring, Skrill, Neteller, Paysafecard, Trustly med flera.