Mega Sena Lotto

mega sena lottoMega Sena är någonting så spännande som ett lotteri från Brasilien! Det är ju inte varje dag vi svenskar har något större kulturellt utbyte med just Brasilien, så det är kul och det ger en liten extra härlig och exotisk touch till spelet.

Detta är ett lotteri som funnits med på marknaden sedan 1961 så det är väl inkört i systemet. Denna typ av spel, som har gamla anor, känns på något sätt lite extra spännande att spela då de har delat ut så många stora vinster genom åren.

Man blir lite som en medlem i en exklusiv klubb när man spelar på gamla spel och det enda man behöver göra för att bli medlem är att spela en omgång!

Då Mega Sena är Brasiliens största lotteri så blir ni säkert inte förvånade när vi berättar att jackpottarna ligger på väldigt höga summor där närmare 100 miljoner inte är ovanligt. Knappast ett lotteri som man vill missa, med andra ord!

Trots att det är små vinster i jämförelse med exempelvis EuroMillions så är det så att det är dubbelt så stor chans att vinna i Mega Sena, vilket är viktigt att ta med i beräkningen för vilket lotteri som delar ut mest vinst.

Med dragningar två gånger i veckan så är detta ett lotteri som det är kul att vara med på, för man behöver inte vänta länge mellan dragningarna, utan det smäller till varje torsdag och varje söndag!

Dragningarna sker klockan 01:00 svensk tid, så det är bara att hålla sig uppe om man vill få resultatet direkt och inte kan bärga sig!

Hur går det till?

Mega Sena är Megalätt att förstå sig på. Likt så många andra lotterier så är även Mega Sena ett lotteri som man blir haj på direkt efter första gången man spelat, så det krävs ingen testperiod eller lång erfarenhet för att lyckas här, inte!

Kostnaden per rad är 15 kronor och det är 6 nummer av 1 – 60 som man antingen själv väljer ut, eller som man väljer att slumpgeneratorn ta fram.

Det är såklart om man lyckas med att få in alla 6 huvudnummer som man vinner jackpotten, så det är bara att hoppas på det! Utöver dessa 6 huvudnummer så kan man också välja att lägga till extra nummer.

Man kan lägga till som mest 15 extra nummer och det kostar naturligtvis för varje nummer du lägger till. Nu är det ju också så att vinstchanserna ökar för varje extra nummer du lägger till, så det kan det vara värt!

Mega da Virada – nyårsdragningen

I Mega Sena finns det en riktigt spännande dragning som sker varje år 31 december. Vinner man här så har man med andra ord en riktigt härlig start på det nya året!

Här är det väldigt festlig stämning och det är också på det viset att jackpottarna stannar kvar i denna stora dragning istället för att föras över till nästa om ingen vinner.

I vanliga fall fungerar dragningarna i Mega Sena på det viset att jackpotten förs över varje gång en dragning inte har en vinnare, men i den stora nyårsdragningen är det alltså inte så, utan alla de stora pengarna stannar i den dragningen.

Istället för att de stora pengarna förs över till en ny dragning så förs de över till nästa prisnivå.

Vinster i Mega Sena

För att vinna på lotterier så krävs det ett stort mått av tur och det är också det enda. Det är ju inte för inte man säger till personer i sin närhet att passa på att spela på lotto om de haft en riktig lyckodag!

Då jackpotten i Mega Sena är progressiv så finns det inget tak, utan den kan i teorin växa sig precis hur stor som helst. Vid varje dragning där man står utan vinnare så förs jackpotten över till nästa dragning och det är detta som gör att det kan växa sig till gaska stora summor snabbt.

Oddsen för vinst på Mega Sena ser ut så här:

  • 6 rätt = Jackpottvinst med odds på 1 på 50 063 860
  • 5 rätt = Nivå 2 med odds på 1 på 154 528
  • 4 rätt = Nivå 3 med odds på 1 på 2 332